تاریخ انتشار : چهارشنبه 11 تیر 1399 - 12:47
کد خبر : 65373

سخنگوی قوه قضائیه: ۱۲ هزار میلیارد تومان از بدهی بانکی یک گروه بدهکار در خرداد ماه وصول شد

سخنگوی قوه قضائیه: ۱۲ هزار میلیارد تومان از بدهی بانکی یک گروه بدهکار در خرداد ماه وصول شد

جارستان به نقل از ایسنا؛ سخنگوی قوه قضائیه گفت: در خرداد ماه ۱۲ هزار میلیارد تومان از بدهی یکی از گروه‌های بدهکار بانکی را با پیگیری وصول کردیم. به نقل از رادیو گفت و گو، غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضائیه درباره ایفای وظیفه «پیشگیری» توسط این قوه گفت: پیشگیری از وقوع جرم اگر چه در

جارستان به نقل از ایسنا؛ سخنگوی قوه قضائیه گفت: در خرداد ماه ۱۲ هزار میلیارد تومان از بدهی یکی از گروه‌های بدهکار بانکی را با پیگیری وصول کردیم.

به نقل از رادیو گفت و گو، غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضائیه درباره ایفای وظیفه «پیشگیری» توسط این قوه گفت: پیشگیری از وقوع جرم اگر چه در قانون اساسی به عنوان وظیفه قوه قضائیه درج شده، اما به اذعان نخبگان و متولیان امر و همچنین فرمایش مقام معظم رهبری یک موضوع فراقوه‌ای است. بنابراین همه قوا باید در این بخش ایفای وظیفه کنند.

وی افزود: موضوع آشنا کردن مردم با حقوق و تکالیف قانونی شان نیازمند کاری فراقانونی است. اینکه بگوییم قوه قضائیه به تنهایی آموزش بدهد از عهده اش بر نمی آید.

اسماعیلی سپس درباره مطالبات قوه قضائیه گفت: این جزء مطالبات قوه قضائیه است که سایر نهادهای همچون رسانه‌ها به ایفای وظیفه آشنا کردن مردم با حقوق و تکالیف قانونی شان بپردازند. همچنین از متولیان حوزه آموزش در وزارت آموزش و پرورش می خواهیم چنین موضوعی در متن درسی بیاید.

وی با بیان اینکه ضمن احترام به همه دانش‌ها معتقد هستیم همه شهروندان لازم است با حقوق و تکالیف شان آشنا باشند، اظهار داشت: امیدواریم چنین موضوعی با کارهای رسانه‌ای انجام شود. البته رسانه ها بهتر از گذشته به میدان آمده اند و در زمینه آگاهی بخشی کارنامه بهتری نسبت به قبل دارند اما در نهاد آموزشی هنوز اهتمام به آموزش را نمی بینیم.

در بخش دیگری سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه در دوره اخیر مدیریت قوه قضائیه در بخش های مختلف به ویژه در حوزه حقوق عمومی و معوقات بانکی ورود جدی کردیم، گفت: این موضوع در بخش قضایی و غیرقضایی دنبال می شود. در همین رابطه ارقام قابل توجهی از مطالبات بانک ها با بهره گیری از وثایق و اموال و املاک وصول شده است.

وی افزود: دادگاه هایی که در شعب ویژه قضایی رسیدگی جرایم اقتصادی دنبال می شود مربوط به بانک هاست، در خردادماه ۱۲ هزار میلیارد تومان از بدهی یکی از گروه‌های بدهکار بانکی را با پیگیری وصول کردیم. این موضوع در پرونده های مختلف در حال انجام است.

اسماعیلی با اشاره به اینکه آنچه از سوی بانک مرکزی اعلام می شود جزء اولویت های کاری مان است، گفت: در سال اخیر و سال گذشته مجموعه مدیریت بانک مرکزی هم ورود پیدا کرده است. در زمینه بدهی ها و افرادی که ارز دریافت کردند و همچنین افرادی که صادرات کردند و ارز صادراتی را وارد نکردند. در زمینه بیت المال و حقوق عمومی تلاش می کنیم تا الان موفقیت هایی زیادی داشتیم.

وی با بیان اینکه هرجا به ما موضوعی اعلام شود، موضوعات را رسیدگی می کنیم، در بخش دیگری ادامه داد: مجازات افراد مختلف را لازم می دانیم و مجازات باید عبرت آموز باشد، اما مهم تر از مجازات بازگشت اموال به تاراج رفته است.

سخنگوی قوه قضائیه درباره برخی متهمان اقتصادی همچون خاوری و حضورش در کشور کانادا گفت: در برخی موارد کشورهای دیگر همکاری ندارند، [اشاره به استرداد این افراد] در زمینه استرداد مجرمان اما با پیگیری هایی که انجام شده است تعداد زیادی از متهمان به ویژه افرادی که در مظان اتهام بودند با همکاری پلیس بین الملل ایران برگشته اند سه روز قبل هم یک مجرم به کشور برگشت داده شد.

وی با بیان اینکه کشورهای خارجی برخلاف ادعایی که انجام می دهند در ادعای خود ثابت نیستند، گفت: با وجود بدقولی کشورهای دیگر کوتاه نیامده ایم و مطمئن هستیم که یک روز همه این افراد باید برگردند و پاسخگوی اعمال شان باشند.

اسماعیلی سپس گفت: قوه قضائیه در تهران مجمتع ویژه جرایم اقتصادی را راه اندازی کرد که این موضوع براساس استیجازه از رهبر بود. در این مجتمع رسیدگی به جرایمی همچون پولشویی انجام می شود. این مجمتع همچنین در زمینه مسائل ارزی، پولی، بانکی و … مشاورانی هم دارد. در این حوزه ضابطان قضایی تخصصی هم حضور دارند، فعالیت این مجتمع پاسخی به مطالبات مردمی است.

سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه الان زود است تا به انتخابات سال بعد وارد شویم، برنامه های قوه قضائیه را در هر زمان متناسب با شرایط کشور عنوان کرد و به طرح این موضوع پرداخت که الان برای شرایط کرونا و پساکرونا برنامه هایی داریم و ادامه داد: در شرایط تحریم و شرایط مختلف آنچه وظیفه مان است اجرای مقررات و قوانین است.

وی یکی از وظایف قوه قضائیه را رسیدگی به جرایم براساس حق، عدالت و قانون عنوان کرد و گفت: در شرایط کنونی کشور رسیدگی به گرانفروشی و احتکار را یک اولویت می دانیم. موضوعاتی که وظیفه اصلی رسیدگی به آنها برعهده قوه مجریه و ستاد تنظیم بازار [اشاره به گرانفروشی] است اما ما به صورت جزیره نیستیم و همه باید کنار هم باشیم.

وی با اشاره به اینکه امیدواریم هرچه زودتر ویروس منحوس کرونا از جامعه رخت بندد، تأکید کرد: وظیفه خودمان می دانیم با درک صحیح از شرایط کشور و اقتضائات وقتی مواجه به احتکار و گرانفروشی و …. می شویم به ایفای وظایف مان بپردازیم. همان طور که در ابتدای کرونا عده ای مواد شوینده، ماسک و … احتکار کردند که با آنها برخورد شد و امروز دیگر دغدغه ماسک نداریم معتقدیم در سایه همدلی می توان از بروز آسیب ها پیشگیری کرد.

در بخش پایانی اسماعیلی در پاسخ به سوالی درباره اینکه سرنوشت صدور کیفرخواست دونالد ترامپ چه می شود، تأکید کرد: پیگیری موضوع پرونده ترامپ را دنبال می کنیم، هرچند ممکن است با کشورمان در این زمینه همکاری نشود اما چون رئیس جمهوری آمریکا اقدام تروریستی انجام داده است و جنایتکار است بر این نظر هستیم که او باید پاسخگوی کارهایش باشد.

وی افزود: پیگیری این موضوع چه الان و چه بعد از دوره ریاست جمهوری ترامپ دنبال می شود و خونخواه شهید قاسم سلیمانی هستیم. از دست یابی به نتیجه مأیوس نیستیم. حداقل این پیگیری باعث می شود تا نزد افکار عمومی و مجاع حقوقی جهانی آگاه سازی نسبت به جنایت ترامپ آگاهی رسانی شود.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.